side-area-logo
A fogak egészségének megőrzése ezzel a lépéssel kezdődik – dentalhigiéniai kezelés (fogkő leszedés) a Vital Medical Center veszprémi rendelőjében

Fogaink egészségének megőrzésébe azért érdemes energiát fektetni, mert ezzel rengeteg kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat. Éppen ezért érdemes évente két alkalommal ellátogatnia kezelőorvosához vagy dentálhigiénikusához, hogy megszabaduljon a lerakódott fogköveitől és a fogain megtelepedett sárgás-barnás elszíneződésektől.

Egy professzionális dentalhigiéniai kezelés (fogkő leszedés) alkalmával nem csak esztétikai szempontból frissülnek meg fogai, hanem ezzel jelentős lépést tett a fogágybetegségek kialakulásának megakadályozásáért is.

Ezen dentalhigiéniai kezelés (fogkő leszedés) alkalmával fogai esztétikusak és elszíneződésektől mentesek leszenek. Ennek eredményeként azok hosszú távon épek és egészségesek maradnak, amivel megakadályozhatja a kellemtelen tünetetekkel együtt járó fogágy betegségek vagy más gyulladásos állapotok kialakulását is.

Egy professzionális dentalhigiéniai kezelés (fogkő leszedés) pedig nem csak a kezelésből áll, hanem fogápolási tanácsadásból is áll, hogy Ön otthonában is gyakorlott mozdulatokkal végezze fogainak szakszerű ápolását.

Ha Ön kihagyja az évenkénti két dentalhigiéniai kezelést, akkor annak akár komoly egészségügyi következményei is lehetnek:

 • Ápolatlannak tűnő mosoly

 • Fogak érzékenységének kialakulása

 • Fogágybetegségek kialakulása

 • Csontsorvadás kialakulása

Egy 40 perces fájdalommentes kezeléssel azonban ezek a kellemetlen tünetek elkerülhetőek.

Klinikai fogászati higiénikus végzi a fogkövek eltávolítását, így biztos lehet annak hosszú távú egészségmegőrző eredményében.

Hogyan történik a dentalhigiéniai kezelés (fogkő leszedés) veszprémi rendelőnkben?

 • Tájékoztatás: dentálhigiénikusa részletesen tájékoztatja Önt a dentalhigiéniai kezelés (fogkő leszedés) pontos menetéről lépésről lépésre

 • Ultrahangos fogkő eltávolítás: egy speciális ultrahangos berendezés segítségével, ezt követi a fogkövek és az elszíneződések eltávolítása. Az eljárás kíméletes, így annak segítségével a fogkövek szinte lepattannak a fog felületéről anélkül, hogy a fog felszíne a legkisebb mértékben is sérülne

 • Só fúvás: az eljárás során víz és finom fogászati só keverékét porlasztjuk nagy nyomással a fog felszínére egy speciális eszköz segítségével. A kezelés folyamán a só még a nehezen hozzáférhető fogközökbe is bejut és onnan is eltávolítja a lerakódásokat

 • Polírozás: a kezelés végén egy speciális rendelői polírozó pasztával simára polírozzuk a fogak felszínét. Ez azért nagyon hasznos eljárás, mert ezzel megnehezítjük a lerakodások rövid időn belüli újbóli megtapadását a fogak felszínén

 • A helyes otthoni fogápolás elsajátítása: a dentalhigiéniai kezelést (fogkő leszedést) követően dentálhigiénikusa részletesen tájékoztatja arról, hogy hogyan kell helyesen ápolnia fogait nap, mint nap, ahhoz, hogy megőrizze azok épségét. Ennek keretében érthető tájékoztatást kap a helyes otthoni fogápolási technikákról:

  • Napi többszöri fogmosás kézi vagy gépi fogkefével

  • A fogselyem napi rendszerességű használata

  • A fogköz tisztító helyes alkalmazása

  • A szájvíz használatának gyakorisága és módszere

Mit kell tennie akkor, ha szeretné hosszú távon megőrizni fogainak egészségét és megakadályozni a komolyabb fogászati problémák kialakulását?

Ha Ön nem vesz részt rendszeres dentalhigiéniai kezelésen akkor bizonyára ismeretlen ez a korszerű eljárás az Ön számára így joggal merülhetnek fel ezzel kapcsolatban kérdései:

„Valóban szükségem van fogkő leszedésre, hiszen rendszeresen mosom otthon a fogaimat?

Mi történik, ha a fogkő a fogaimon marad?

Fájdalmas a dentalhigiéniai beavatkozás?

Jó kezekben leszek? Megbízhatok a dentalhigiénikusban? Vajon tényleg azt kapom amire szükségem van?

Mennyi ideig fog tartani ez az egész? Mennyibe fog ez nekem kerülni?”

Ha szeretne ezekre a fontos kérdésekre érthető és egyértelmű választ kapni, akkor látogasson el a Vital Medical veszprémi rendelőjébe egy dentalhigiénia kezelésre. Ezen minden kérdésére szakértői választ kap, hogy megalapozott és jó döntést tudjon hozni abban a kérdésben, amely jelentős mértékben javítja majd életminőségét.

Kezelési időpontot a +36 30 890 2255 vagy +36 88 790 434 telefonszámon tud kérni.

Várjuk a Vital Medical Center Fogászatán Veszprém belvárosában!

VitalMed

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.