side-area-logo

Fogfehérítés a veszprémi rendelőnkben

Mindannyian szeretnénk magabiztosabbak lenni és egy fehér mosoly ehhez jelentősen hozzájárul. Éppen ezért természetes vágyunk az, hogy szebb és fehérebb fogaink legyenek. Fogaink a helyes ápolás ellenére is sok esetben besárgulnak az élelmiszerekben lévő színező anyagoktól. A korszerű fogfehérítő eljárásoknak köszönhetően könnyen, gyorsan és minimális kockázattal tudjuk az elszíneződéseket eltávolítani.

A fogfehérítés veszprémi rendelőnkben egy teljesen biztonságos eljárás, amely nem károsítja a fogzománcot.

Egy teljes kezelés alkalmával a fogak színében 2-3 árnyalatnyi javulás érhető el.

Különösen hatékony a dohányzás, kávé, tea vagy vörösbor okozta elszíneződések kifehérítésében. Időszakos javító kezelések ajánlottak, ha Ön gyakori rendszerességgel fogyaszt kávét, vagy más színező ételeket, italokat, illetve dohányzik.

A fogfehérítés három típusa is elérhető veszprémi rendelőnkben: a rendelői fogfehérítés, az otthoni fogfehérítés és a gyökérkezelt fog fehérítése.

Rendelői fogfehérítés a veszprémi rendelőnkben

A Vital Medical Centerben olyan fogfehérítő rendszert használunk, ami a legfejlettebb technológiát és anyagokat használja.  Ezzel a rendszerrel a leggyorsabb és leghatásosabb eredmény érhető el.

 1. Fogfehérítés konzultáció: az rendelői fogfehérítés előtt szükséges egy szakorvosi konzultáció, amely során az orvos felméri az Ön fogainak az állapotát és pontos tájékoztatást ad a rendelői fogfehérítés menetéről.

 2. Dentalhigiéniai kezelés: sok esetben fogkő eltávolítás javasolt még a fehérítő kúra elkezdése előtt, hogy szép, tiszta fogainkat fehérítsük. Ez csak rendelői környezetben végezhető el

 3. Zselés ínyvédelem: az íny védelme érdekében kezelőorvosa vagy a dentalhigiénikus egy speciális zselét visz fel az ínyére, hogy védje azt a fogfehérítési folyamat közben

 4. Rendelői fogfehérítés: a fogakra felvitelre kerül a fogfehérítő anyag és ezt követően egy speciális lámpával kerül megvilágításra a kezelt terület.
  A biztonság és a kényelem érdekében a kezelés összesen maximum 40 perces, 4×10 perces blokkokból áll (ezzel jelentősen csökkenthető a kezelés utáni fogérzékenység esélye). A kezelést követően az ínvédő zselé eltávolításra kerül.

 1. Utóhatások: a rendelői fogfehérítés után tapasztalható némi fogérzékenység, ami pár nap múlva elmúlik. Amennyiben betartja kezelőorvosa által előírtakat, az eredmény évekig fennmaradhat. A fehérítés eredményének tartóssága a fogfehérítő rendszer esetében is nagyrészt az Ön étkezési kultúrájától és a szájápolási szokásaitól függ.

Otthoni fogfehérítés a veszprémi rendelőnkben

Pácienseink körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend az otthoni fogfehérítés. Ennek a növekvő tendenciának köszönhetően egyre szélesebb választékban érhetők el a termékek, biztosítva, hogy mindenki megtalálja az igényeinek otthoni fogfehérítő eszközt. Bár nagy a választék, az alapok legtöbbször megegyeznek.

Az otthoni fogfehérítés folyamata egyszerű:

 1. Fogfehérítés konzultáció: az otthoni fogfehérítés előtt szükséges egy szakorvosi konzultáció, amely során az orvos felméri az Ön fogainak az állapotát és pontos tájékoztatást ad az otthoni fogfehérítő termékről és annak használatáról. Mivel kémiai anyag használatáról van szó, mindenképp szükséges az orvosi felügyelet. Így a kezelés teljes mértékben biztonságos lesz az Ön számára.

 2. Dentalhigiéniai kezelés: sok esetben fogkő eltávolítás javasolt még a fehérítő kúra elkezdése előtt, hogy szép, tiszta fogainkat fehérítsük. Ez csak rendelői környezetben végezhető el

 3. Fogfehérítő sín készítése: a konzultáció után a szakorvos lenyomatot vesz a fogakról, ami alapján elkészül a speciális, személyre szabott fehérítő sín. Ez egy lágy, műanyag sín, amibe majd a fehérítő anyagot kell befecskendezni. Nagyon fontos, hogy megfelelően illeszkedjen, a fogak-fogíny határáig, így elkerülhető, hogy a fehérítő anyag a fogínyre kerüljön, ami az íny felmaródását okozná. A sín elkészültével a szakorvos megmutatja, hogyan és mennyit kell a fehérítő anyagból használni, illetve hogyan kell tisztítani minden alkalom után a fehérítősínt.

 4. Otthoni fogfehérítés: a fogfehérítés használati ideje nagyban függ a fehérítő zselé erősségétől, és az elérni kívánt eredménytől. Elképzelhető, hogy elegendő csupán napi 30 perc, de lehet, hogy egész éjszaka hordani kell.

 5. Utóhatások: otthoni fogfehérítés után tapasztalható némi fogérzékenység, ami pár nap múlva elmúlik. Otthoni fogfehérítéssel akár 6 árnyalatot is lehet világosítani, átlagosan 3 éjszaka alatt. Az otthoni fogfehérítés biztonságos, hatékony és gyors módja fogaink fehérítésének, amennyiben betartja kezelőorvosa előírtakat. Az eredmény évekig fennmaradhat, de ez nagyban függ az Ön étkezési és szájápolási szokásitól.

Gyökérkezelt fog fehérítése a veszprémi rendelőnkben

Gyakran előfordul, hogy a gyökérkezelt fogak az évek előrehaladtával elszíneződnek. Ennek több oka is lehet. Egyrészt történhet a fog kiszáradása miatt, a nem megfelelő gyökérkezeléstől, a nem megfelelően záródó fedőtöméstől és a gyökércsatornán túl érő gyökértöméstől. Amennyiben orvosunk egy röntgenfelvétel segítségével úgy ítéli meg, hogy nem megfelelő a gyökértömés, úgy javasolni fogja annak cseréjét.

A gyökérkezelt fog fehérítése egyszerű folyamat:

 1. A gyökértömés eltávolítása: a gyökértömő anyag koronai részből való eltávolítása után a kitisztított üregbe speciális fehérítő anyagot teszünk, majd ideiglenes töméssel lezárjuk.

 2. Fogfehérítési folyamat: a fogfehérítő anyag az üregben hagyva belülről fogja fehéríteni a fogat. Ha pár nap múlva visszatér rendelőnkbe, akkor ellenőrizzük az eredményt. Amennyiben az még nem megfelelő, úgy a folyamatot megismételhetjük.

 3. Végleges tömés: miután a fogfehérítéssel elértük a kívánt eredményt, a fogat végleges töméssel lezárjuk.

 4. Utóhatás: előfordul, hogy régi gyökértöméseknél nem lesz annyira sikeres a belső fehérítés. Ugyanis minél korábban észlejük az elszíneződést, annál jobb lehet az eredmény. Abban az esetben, ha a belső fogfehérítés nem lenne elegendő, érdemes megfontolnia, hogy kombinálja külső fehérítéssel, vagy protetikai munkával.

Teendő fogfehérítést követően:

A fogfehérítés után vannak olyan szabályok, melyeket érdemes egy héten keresztül betartania:

 1. Ne fogyasszon színező ételeket, italokat (kávé, tea, vörösbor, szója szósz, kóla, lekvár, ketchup, paprikás ételek)

 2. Ne dohányozzon, és ne használjon egyéb dohánytartalmú termékeket

 3. Ne használjon színes fogkrémeket és szájvizet

Mit tegyen akkor, ha szebb és fehérebb fogakat szeretne:

Ha szeretne látványosan fehérebb fogakat, akkor jöjjön el a Vital Medical Center veszprémi rendelőjébe egy személyes konzultációra Dr. Horváth András rendelővezető orvoshoz. Itt minden fogfehérítéssel kapcsolatos kérdésére szakértői választ kap, hogy megalapozott és jó döntést tudjon hozni ebben a magabiztosságot növelő mosolyra csábító kérdésben.

Konzultációs időpontot a +36 30 890 2255 vagy +36 88 790 434 telefonszámon tud kérni.

Természetesen az, hogy Ön eljön egy személyes konzultációra még semmilyen elkötelezettséget nem jelent, csupán azt, hogy megismerheti lehetőségeit.

Várjuk a Vital Medical Center Fogászatán Veszprém belvárosában!

VitalMed