side-area-logo

Gyermekeink egészsége mindennél fontosabb – bízza gyermekei fogainak egészségét felkészült és türelmes fogorvosra veszprémi rendelőnkben

Nagyon fontos élmény gyermekeink számára az első találkozás egy fogászati rendelővel és egy fogorvossal. Ez meghatározhatja a fogászathoz való viszonyát egy életen át.

Maga a fogászati kezelés szokatlan élmény gyermekeink számára. Éppen ezért az első alkalom mindig az ismerkedésről szól veszprémi rendelőnkben. De mi a helyes út ezen a kényes területen?

Előrelátó módon amint kibújtak a tejfogacskák (3-4 éves korban), érdemes első alkalommal elhozni gyermekét a veszprémi rendelőkben, hogy megismerkedjen a fogászati rendelő légkörével és hozzáértő, türelmes és empatikus fogorvosainkkal.

 

Mi történik az első rendelő látogatása alkalmával és ennek milyen pozitív hatásai vannak a fogászathoz kapcsolódó viszonyára gyermekének?

Az első benyomás egy soha vissza nem térő alkalom, melyet igyekszünk minden eszközünkkel emlékezetessé tenni gyermek számára a szó pozitív értelmében:

  • Gyermeke rossz érzések nélkül ismerkedhet meg a fogászati rendelők világával
  • Ön és gyermeke megismerheti kezelőorvosának hozzáértését és empatikus képességeit
  • Megismerhetik veszprémi rendelőnk kellemes és megnyugtató rendelői környezetét, aminek akkor látják majd hasznát, ha gyermekének fogászati kezelésre lesz szüksége a későbbiekben
  • Pontos képet kap a gyermeke fogainak aktuális állapotáról
  • Értékes információt kap arról, hogy az otthoni szájhigiéniával hogyan előzhető meg a fogak szuvasodásának kialakulása

 

Miért alakulnak ki fogászati problémák már kora gyermekkorban?

A gyermekkorban kialakult fogászati problémák többsége mögött genetikai okok húzódnak meg, melyeket nem tudunk befolyásolni. Azonban szülőként mi is sokat tehetünk gyermekeink fogainak egészséges fejlődéséért, ha időben visszük el fogorvoshoz.

 

Mit tehet Ön annak érdekében, hogy gyermekeinél megelőzze a fogszuvasodás kialakulását?

A fogszuvasodás kialakulásának megelőzésére már a tejfogak esetében oda kell figyelnünk, hiszen az egészséges tejfogak alapfeltételei annak, hogy a maradandó fogak is egészségesek legyenek. A tejfogak ápolása pedig azok kibújásakor már meg is kell, hogy kezdődjön.

A tejfogak szuvasodása a leggyakoribb probléma, amivel a gyermekfogászat területén találkozunk.

Ennek megelőzése érdekében a gyermekfogászat alapját képezi a gyermekek szájápolási nevelése, a helyes fogmosás megtanítása és a korai rendszeres ellenőrzés és a kezelések, amennyiben ez szükséges.

Annak érdekében, hogy gyermeke ezt idejében megtanulja, érdemes Önnek is megismernie a gyermekfogászat modern és kíméletes kezelési lehetőségeit.

A gyermekfogászat elsősorban a megelőzésen alapul. Érdemes megfontolnia tehát, hogy a gyermekét akkor is elvigye évente legalább két alkalommal gyermekfogászati ellenőrzésre, ha semmilyen látható probléma nincs a fogazattal. Nem elegendő akkor elkezdeni a gyermekfogászati kezeléseket, amikor már a maradó fogak áttörtek, hiszen a tejfogakat is kezelni kell, ha azokkal probléma merül fel.

 

Előzze meg gyermekei fogainak megbetegedését egy látogatással veszprémi rendelőnkben

Ha meg szeretné akadályozni a fogászati problémák kialakulását gyermekénél, vagy megakadályozni a fogszuvasodás tovább terjedését, akkor látogasson el a Vital Medical Center veszprémi rendelőjébe egy személyes konzultációra gyermekével. Itt minden gyermekfogászati kérdésére szakértői választ kap, hogy megalapozott és jó döntést tudjon hozni gyermeke egészséges fogainak ügyében.

Konzultációs időpontot a +36 30 890 2255 vagy +36 88 790 434 telefonszámon tud kérni.

Természetesen az, hogy Ön eljön egy személyes konzultációra még semmilyen kötelezettséget nem jelent, csupán azt, hogy megismerheti lehetőségeit.

Várjuk a Vital Medical Center Fogászatán Veszprém belvárosában!

VitalMed