side-area-logo

Mit tehet azért, hogy a jövőben Önnél ne alakuljon ki fogínysorvadás?

Szerencsére a nem genetikai alapon kialakuló fogágybetegségek vagy fogínysorvadás egy megelőzhető folyamat, amelyben szoros együttműködésre van szükség Ön és fogorvosa között. Ebben a közös munkában pedig a dentalhigiénikusoknak is kiemelkedő szerep jut.

Ön tehát sokat tehet azért, hogy alapos otthoni szájápolással egészséges szinten tartsa szájflóráját és ezzel megelőzze fogágybetegségek vagy fogínysorvadás kialakulását:

  • Tartsa egészséges, jó kondiban szervezetét és ezzel a fogágybetegségek kialakulását is megelőzheti

Általános egészségi állapotunk természetesen fogaink állapotára is hatást gyakorol. Ha erőfeszítéseket teszünk szervezetünk egészséges egyensúlyának fenntartására, akkor immunrendszerünk erősödik és nehezebben alakulnak ki gyulladásos folyamatok. Egy legyengült immunrendszer azonban a fogágybetegségek kialakulásnak is jobban ki van téve.

Immunrendszerünket pedig úgy erősíthetjük meg, hogy feltöltjük ásványi anyag- és nyomelem tartalékéinkat megfelelő tápanyagok vagy táplálék kiegészítők segítségével.

  • Ha figyelmet fordítunk az egészséges táplálkozásunkra, akkor a fogaink egészségét is védjük

Az egészséges táplálkozással növelni tudjuk szervezetünk energia szintjét és ezzel növeljük a betegségeknek való ellenálló képességét.

Javasolt táplálékok: fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, antioxidánst tartalmazó táplálék kiegészítők

Mérsékelt bevitelre javasolt élelmiszerek: szénhidrátban gazdag táplálékok, szintetikus adalékanyaggal dúsított táplálékot

Ha szervezetünk nem jut elegendő energiához, vitaminhoz és ásványi anyaghoz, akkor nem lesz képes a gyulladásból történő regenerálódásra, ami elengedhetetlen a fogínysorvadásból történő kigyógyuláshoz.

  • A tudatos és helyesen végrehajtott otthoni fogápolás már fél út a megelőzéshez

Az otthoni fogápolásnak is meg vannak a szigorú szabályai, melyeket mindenképpen érdemes Önnek is betartania, hiszen ezzel teheti a legtöbbet a fogínysorvadás megakadályozása érdekében. Ezeket a szabályokat gyakorlott dentálhigiénikusaink és fogorvosaink örömmel osztják meg Önnel veszprémi rendelőnkben, hiszen fogainak egészsége közös érdekünk:

  • Segítünk az Ön számára az ideális fogkefe kiválasztásában

  • Megmutatjuk azokat a módszereket, melyekkel Ön is megakadályozhatja a fogkövek kialakulását gépi vagy kézi fogmosás seteségével

  • Ismertetjük a fogköz tisztító kefe helyes használatát a fogkefével elérhetetlen területek megtisztítására

  • Megbarátkoztatjuk a fogselyem mindennapos használatával

  • Segítünk hatékony szájvizet választani

  • Ha rendszeresen meglátogatja fogorvosát akkor nem alakulhat ki komoly probléma

Sajnos olyankor még az sem elég, hogy Ön alaposan és tudatosan végzi mindennapos fogápolását. A fogkövek így is kialakulhatnak, ez lehet genetikai sajátosság is. Eszközünk veszprémi rendelőnkben azonban arra is van, hogy a fogínyvérzés vagy fogágybetegségek Önnél ne alakuljanak ki. Ehhez azonban nagyon tudatosnak és fegyelmezettnek kell lennie.

A félévenkénti, rendszeres fogorvosi vizsgálat megakadályozza a fogkövek felhalmozódását és ezzel megnehezíti a káros baktériumok elszaporodását.

Ha ilyen gyakorisággal látogat el hozzánk kontrol vizsgálatra, akkor szinte lehetetlenné teszi, hogy komolyabb fogászati problémák alakuljanak ki, beleértve a fogágybetegségeket is.

Mit kell tennie akkor, ha Ön is szeretné megelőzni ezt az alattomosan kialakuló népbetegséget?

Mindannyian arra törekszünk, hogy elkerüljük a fájdalommal és kellemetlenséggel együtt járó fogászatai problémák kialakulását. Ezért kell kiemelt figyelmet fordítanunk a fogágybetegségek vagy a fogínyvérzés megelőzésének is.

Ez a betegség még sok kérdést hordoz magában, mert nem mindig ismerhető fel egyértelműen:

„Vajon én is ebben a kellemetlen népbetegségben szenvedek??

Megelőzhetem valahogy, hogy elveszítsem a fogaimat?

Biztos lehetek a kezelőorvosom felkészültségében?

Fájdalmas a beavatkozás?

Mennyi ideig fog tartani ez az egész? Mennyibe fog ez nekem kerülni?”

Ha szeretne ezekre a fontos kérdésekre érthető és egyértelmű választ kapni, akkor látogasson el a Vital Medical veszprémi rendelőjébe egy fogágybetegség konzultációra Dr. Horváth András rendelővezető orvoshoz. Itt minden kérdésére szakértői választ kap, hogy megelőzhesse a komolyabb fogászati problémák kialakulását. Konzultációs időpontot a +36 30 890 2255 vagy +36 88 790 434 telefonszámon tud kérni. Természetesen az, hogy Ön eljön egy személyes konzultációra még semmilyen elköteleződést nem jelent, csupán azt, hogy megismerheti lehetőségeit.

Várjuk a Vital Medical Center Fogászatán Veszprém belvárosában!

VitalMed

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.